edycja normalna
/polska/
Other urls found in this thread:
pl.wikipedia.org
twitter.com
No właśnie, przez socmodernizm zostaliśmy kulturowo wyrywani z Europy i postawieni w jednym rzędzie z Mongolią.
Gdyby nie było wojny...co mogło być...
wygląda na bezpieczny
>Gdyby nie było wojny...co mogło być...
bylibyśmy biedną dziurą ze wschodu
Prawdziwy ojciec narodu!
Myślę że brak pierzei to nie problem, a raczej przeszkadza monofunkcyjność
Chociaż nie kojarzę ścisłych śródmieść w polsce gdzie jest faktycznie zabudowa rozproszona zamiast kwartałowej
>tug bi retard
No na pewno rozwalenie połowy kraju ze stolicą włącznie i wymordowanie całej inteligencji przyczyniło się do wzrostu bogactwa kraju.
>Chociaż nie kojarzę ścisłych śródmieść w polsce gdzie jest faktycznie zabudowa rozproszona zamiast kwartałowej
Praktycznie każde małe i średnie miasteczko w warmińsko-mazurskim, zachodniopomorskim, trochę w lubuskim, dolnośląskim. Malbork to ikoniczny przykład.
przed wojną polska miała kilkakrotnie mniejsze PKB niż kraje wokół nas, byliśmy biedakami i chodź sytuacja by się polepszała to z dupy byśmy się nie zrównali z zachodem w kilka lat
no w sumie faktycznie
jajks
>byśmy się nie zrównali z zachodem w kilka lat
A teraz jesteśmy niby zrównani?
Gdyby udało nam się uniknąć zniszczeń i komunizmu to i tak bylibyśmy bogatsi niż dziś jesteśmy, nawet mimo gorszych granic w sensie ekonomicznym.
Zresztą, kultury nie przelicza się na pieniądze.
o kurwa ale wiocha xD wyobraźcie sobie że larperzy od hehe korpo w varshavie 12k podniecają sie tym gównem XDDD
oni to nazywają starym miastem?
>A teraz jesteśmy niby zrównani?
nie ale twój post brzmiał jakbysmy byli na poziomie niemców lub francji gdyby nie wojna a w rzeczywistości byśmy nie byli
tęsknię za frugo
to co jest teraz w sklepach to podróbka, nie smakuje tak samo i wycofali niektóre stare kolory
to normalne w warszawie że z dupy na środku osiedla między blokami są boiska? u mnie w miasteczku 50k są może dwa wolnodostępne boiska na całe miasto i to oba przy szkołach
To było stare miasto do wojny.
Tak właśnie wygląda prawdziwa Polska po II WŚ. Trochę cringe z liberalnych elit z wielkomiejskich baniek, którzy nigdy nie odwiedzili miasta mniejszego niż 100 tys. i myślą, że jak Wrocław ma jakieś śródmieście, to ogólnie zniszczenia wojenne nie były tak straszne.
Żeby odbudować jedną ulicę we Wrocławiu, trzeba było zaorać całe mniejsze miasteczko typu Malbork, żeby mieć skąd brać zabytkową cegłę.
w VARSHAVCE stać ich na boiska na co drugim osiedlu
nom, jak znowu wprowadzili to przez krótki okres było większość kolorów po czym wycofali
zjebali markę i teraz jest to kolejny typowy słodki napój
>nie ale twój post brzmiał jakbysmy byli na poziomie niemców lub francji gdyby
Nie chciałem, żeby tak brzmiał. Ja nie mówiłem o kwestiach gospodarczych a kulturowo-cywilizacyjnych. Portugalia była biedna jak mysz kościelna przez całą epokę powojenną, ale nikt nie odmawiał jej europejskości, bo po prostu ich miasta wyglądają jak uosobienie Europy z całą zabytkową architekturą.
kyurwa shybciej
zawsze myślałem że Malbork jest rozmiarów Poznania a teraz patrzę na mapę i to jakieś małe wypizdowie którego główną atrakcją jest zamek i lotnisko wojskowe
co ci nie pasuje? jedno z przyjemniejszych osiedli
zgadza się, koło 2012 kiedy frugo wróciło to kupowałem na raz tyle zgrzewek ile byłem w stanie unieść, bo odtworzyli starą recepturę
po roku odcinania kuponów zmienili smak, zlikwidowali oryginalne kolory, sprzedają w plastiku, fuj
oddajcie moje frugo różowe, kurwy
ktoś tu sie zna na ekonomi?
>zawsze myślałem że Malbork jest rozmiarów Poznania
Z kim ja tu siedzę
co jest nie tak z frugo?
t. 2001
kupuj drogo sprzedawaj tanio
to akurat jest boisko szkolne ale ogrody jordanowskie też są
ja
nie wiem co jest teraz z nim nie tak bo przestałem pić jak straciło na popularności
t.99
kompletnie inna recpetura, nie jest tak dobra jak oryginał, do tego oryginlanie było w pizdu duzo smaków (kolorów do wyboru)
teraz masz tylko czarne, zielone i chuj wie chyba tyle bo zmienili markę na jakieś mem napoje teraz
ja
to dobrze
kiedyś smakowało owocami teraz nie
t. 1984
widzieliście że w żabce są frugo energy? myślą że mogą konkurować z monsterkiem lmoa
loool
ehhh żyć w latach 80/90 w Japonii to było to
looool
czekam na stern extra strong energy
a co teraz nie tak z japonią
wiem, próbowałem niebieski i chujowy
nie wiem czemu ale teraz każdy producent energetyków ma fioła na punkcie smaku mango i każdy robi energetyka o tym smaku
co gorsza obecnie prawa do znaku, receptury i wszystkiego ma jakiś wielki koncern żywieniowy, więc frugo już nigdy nie będzie takie same
jedyna szansa to że spierdolą jeszcze trochę i za kilka lat zrobią głośny powrót do oryginalnej receptury żeby podbić sprzedaż
Nom pod warunkiem że byłeś bogaty i nie musiałeś pracować, inaczej to nawet nie było kiedy oglądać animków bo cały dzień i noc w robocie
już nie ma tego tzw feel'u przez współczesną technologię
no tak tak itd
na sprite czekałem 5 lat aż wróci stara receptura to i na frugo poczekam w takim razie