/leftybenelux/

Leeft iedereen nog? Valt er wat the discussiëren?
Zijn er überhaupt wallonen en luxemburgers hier?

Ik zit eigenlijk te wachten op de volgende crash zodat er eindelijk wat gebeurd.

Attached: benelux.png (672x800, 110.75K)

Other urls found in this thread:

youtube.com/watch?v=vxB5LCLnJl8
plato.stanford.edu/entries/herder/#PoliPhil
myredditvideos.com/
twitter.com/SFWRedditGifs

If Luxembourg turns leftist it should be named Rosa Luxembourg

Hearths of Iron 4

Slimme zet

What does a video game have anything to do with my shitpost?

Oh maar ik ben wel voor een communistische benulluuks

for what purpose

Juist om flikkers zoals jouw eruit te houwen

Socialist Luxembourg in HoI4 becomes renamed to Rosa Luxembourg.

Aww, I thought I was the first one to have that idea :(
Oh well, let the Benelux people do their thing.
I'll be off to my island

Opkankeren.

Attached: marx gun.jpg (504x464, 34.62K)

Wie /accelerationisme/ hier?

Attached: vvd.jpg (600x803, 61.86K)

Accelereer lekker een brug af ofzo
Ik stem altijd sp ook al zijn ze een beetje kneuzerig

IHSDJDNT

Attached: ClipboardImage.png (900x900, 836.11K)

DE ZEE IS FASCISTISCH
-POLDERBENDE

Attached: Nederlanders.mp4 (360x360, 345.68K)

WATERSCHAPPEN ZIJN WERKELIJK BESTAAND SOCIALISME

Is mensen "revisionist" noemen niet gewoon een linkse versie van mensen "ketters" noemen?

ja

Zo gebruikt men het wel vaak, ja.

Zelfde als altijd: het land wordt leeggeroofd door bankiers en andere grote bedrijven, de linkse partijen zijn te zwak om er iets aan te doen en zouden toch niet weten wat gedaan als ze aan de macht kwamen, maar voor de rest is het wel goed leven in de "actieve" welvaartstaat.

aanpassen of vertrekken

gij zijt zot zeker?

Heerlijk toch?

Attached: 1466516067375.png (742x540, 181.45K)

Voelt kut man
Wat kan je als klein landje nou doen tegen het capitalistische systeem? We zijn in een nog baggerre positie dan venezuela, zij hebben tenminste nog olie en grondstoffen en aardig wat grond enzo. Wij hebben, eh, water en bieten en niet eens genoeg olie om onze huizen warm te houden.

Is het vormen van een EU superstaat en dan heel europa in één keer pakken de beste optie die we hebben? Want als een individueel land in Europa socialistisch word, word hij gelijk buiten spel gezet door zowel de rest van de EU landen en de VS en Rusland enzo.

Ja, dat is de enige optie. Elke omwentekling gaat rekening moeten houden met geopolitieke machtsverhoudingen, of zal versmacht worden door de VS/China/Ruslan/Duitsland/gelijk wie er de grootste imperialist in de buurt is. Maar zeg het niet te luid, controversiële mening hier.

Je reageert op jezelf, maargoed.

Die moest ik even opzoeken. Betekent dit niet verlieft zijn ofzo? Gebruiken vlamingen dit woord ook voor "helemaal de grond ingestampt worden"?

Hoezo dat dan?
Niet dat ik de EU zo leuk vind. Ik zou persoonlijk veel liever een EU'tje-lite zonder al die reactionaire oostbloklanden hebben. Dus scandinavie, de duitse landen, italie, frankrijk, spanje en portugal.
Engeland en ierland mogen ook mee maar de engelsen zijn een ook een beetje te rechts.

Should add Trier, Alsace, and the Moselle to your country. Mosellan and Trierisch cultures are pretty much Luxembourgish.

LEVENSRUIMTE VOOR HET NEERLANDISCHE VOLK

Nee getver zijn we net van dat hangende lulletje limburg af, komt er weer zo'n semi-frans-duits aanhansel bij. En dat moeten we allemaal verdedigen. WEET JE WEL WAT DAT ALLEMAAL KOST?

Attached: 0lK7dZn[1].png (715x617, 502.74K)

I've lived in Thionville. Most of the Moselle spoke a German dialect almost identical to Luxembourgish up until 1918.

Well its historically a central-frankish area just like luxembourgish so it makes sense.

Attached: Continental_West_Germanic_languages[1].png (898x1166, 165.81K)

Wat denken jullie van onze neefjes op de kaap?


Er zit wel een ethnische motivatie achter maar gezien de situatie in zuid afrika vind ik dat tot op zekere hoogte wel te begrijpen. De afrikaners worden flink gemarginaliseert en er is veel ras-gemotiveerde aggressie en moord in dat land. Er is niet echte een duidelijke grote meerderheid in dat land, het is echt een bende, dus ik kan tot op een bepaalde hoogte wel begrijpen waarom ze een dorpje zouden willen met mensen met dezelfde cultuur en taal. Maar aan de andere kant geeft het me wel een beetje zo'n SS vibe, zoals je ook in die oude videos zag. Allemaal blonde meisies in uniformen en nieuwe, moderne jaren-50-amerika straten, gebouwen en muurschilderingen.

Zou het misschien wat zijn om reformisme te steunen dat nederland meer zelfvoorzienend maakt? Dingen zoals overstappen op groene energie hebben dat al als bijeffect. Dit zal ons in een revolutionaire situatie minder kwetsbaar maken, de productiemiddelen die wij nodig hebben zijn gewoon dichtbij ipv dat we nogsteeds russen voor hun olie en duitsers voor hun consumptiegoederen nodig hebben.


Als je kijkt naar de reacties in de draad zie je:
Het is duidelijk een voorbeeld van hoe het werkelijke problem klassenmaatschapij is.

Afgezien dat het niet een commune is, wat vind je verder over de hele problematiek?

Ander leuk vraagje: Wat vinden jullie van het idee of het afrikaans en het nederlands weer wat dichter bij elkaar te brengen? Misschien dat het dan in plaats van een lastig te verstaan dialect een stevige streektaal kan worden voor ons, zodat we meer met elkaar kunnen praten.

Zeker een idee maar er is maar zoveel dat je zelfvoorzienend kan zijn in een moderne maatschappij. Als we worden afgesloten word het onderhouden van al die zooi ook lastig, omdat we niet aan vervangende onderdelen enzo kunnen komen.

Versmachten is zoiets als verstikken. Versmoren is verdrinken. /vlaams tussentaaltje
Wal ja, de EU is altijd al tot in zijn kern een neoliberaal project geweest. Het begon als een kartel van producenten, met een mate van gaulisme; de Europese Commissie wordt vandaag nog steeds aangesteld door vertegenwoordigers van de Europese regeringen, niet de parlementen. En als zij hun reglemntering neerpennen, is het nadat ze eerst eens samen gezeten hebben in een chique vergaderzaal met vertegenwoordigers van de grote bedrijven.

De grootste innovatie is dat ze ook een deel van de macht hebben gedevalueerd naar de technocraten van de ECB en de Europese rechtbanken. Het Europees parlement heeft erg weinig macht en eigenlijks niets te zeggen.

Het is niet moeilijk om te zien hoe, als links hier of daar aan de macht komt, het risico bestaat dat die machine tegen de lidstaat wordt gekeerd. Maar zoals ik al zei, als die machine er niet was, dan zouden andere grote jongens hier komen spelen en zijn we even ver van huis.

Om op Europees vlak een ommekeer te hebben moeten er oftewel kort achtereen een groot aantal lidstaten met een erg linkse regering sitten, of moet er een soort van volksbeweging zijn die op revolutionaire wijze het Europees Parlement naar voren schuift als alternatief voor de Europese Commissie. Maar dan moeten ze natuurlijk ook die geboden macht grijpen.


Zelfvoorzienend zijn zouden we sowieso meer moeten beginnen doen om te anticiperen op zware schokken door klimaatverandering, olieschokken, kleine kernoorlogen en noem maar op.


Het zou voor Afrikaners die zich niet meer op hun gemak voelen beter zijn om terug naar de heimat te keren. Ironisch genoeg wordt dat steeds moeilijker door de vluchtelingencrisis.

Zeker maar dat zijn er wel vreselijk veel. Ook vind ik niet echt dat je zomaar mensen van hun land kan sturen waar ze al eeuwen wonen.

Maar stel dat je al die afrikaners terug in zou vliegen dan moeten we wel effetjes het markermeer inpolderen, anders word het wel erg krap. En misschien ook de hele doggerbank, want 3.2 millioen mensen erbij word wel heel erg krap op een oppervlakte van 770km^2

Godverdomme het feit dat europa zo vruchtbaar en productief is werkt nu wel een beetje tegen ons, want daardoor is europa een linguistish en cultureel lappenpopje van volken. Je kan nooit echt effectief een massa-beweging krijgen binnen zo'n groot gebied als je elkaars taal en culturele symbolen niet kan lezen. Wat dat betreft zijn landen die groot en leeg waren pre-industrialisatie beter af, omdat zij gewoon meer grondstoffen hebben voor een moderne samenleving.

Ik kom hier alleen voor de lol.

Attached: tumblr_nntft3uN0I1s642fmo1_1280.jpg (955x1270, 125.21K)

Gelukkig hebben we een 🇬🇧🇬🇧🇬🇧lingua franca🇬🇧🇬🇧🇬🇧.

Jij hebt lol op een politiek board? Politiek wat zowaar de meest depresieve gedachtegang is van dit moment? Elke andere polieke beweging kan gewoon een simpele kleine bevolkingsgroep de schuld geven en "de vijand" doden of aanvallen, dit kunnen wij niet omdat de vijand geen idee of groep is maar een economisch systeem is waar iedereen deel van uitmaakt.

In de geschiedenisboeken gaan ze later schrijven dat er geen effectieve Europese volksbeweging ontstond omdat men in de grote Europese landen Engelstalige tv shows maar bleef dubben.

't Was misschien wat sterk uitgedrukt. Ik zeg niet dat ze er niet mogen blijven wonen - mensen blijven niet eeuwing kolonisten (imho twee of drie generaties hooguit). Gewoon dat zij die willen, mogen afkomen. Ik denk dat de middeklasse en de rijken in de grote steden wel zouden blijven, die hebben het daar goed.

Attached: leftypol feels.png (281x242, 30.47K)

Nee top, komen alle tokkies en racistische kanslozen erbij. Maar ik vraag me toch af hoe je een wetsvoorstel kan invoeren dat neerkomt op "als je afrikaans spreekt en blank bent mag je hier komen wonen". Zon discriminerend immigratiebeleid kan echt niet door de beugel binnen de EU.

Als je het echt wil (lees: extreemrechts komt aan de macht en wil blanken importeren of zo), kan je gewoon de fameuze moorden op blanke boeren erkennen als een etnische vervolging, beslissen dat de Zuid Afrikaanse regering niets doet om ze te beschermen, en de hele minderheid erkennen als potentiële vluchtelingen. Dat zou heel targetted zijn.

Wanneer weer /republiek/?

Attached: ClipboardImage.png (1250x1681, 1.75M)

Weetje, ik zou er op zich niet eens zoveel op tegen hebben om die afrikanen terug te halen als ze dat willen, als we meer plek zouden hebben.
Ze luisteren naar dezelfde soort volkse kutmuziek als wij doen.
youtube.com/watch?v=vxB5LCLnJl8
Net nederlandse meeazingertjes.

Misschien is dit niet heel links van me maar ik voel toch een soort verbondschap met die mensen, een soort verantwoordelijk om hun veiligheid. Ze zijn toch een soort land/volksgenoten van me die we daarheen hebben gestuurd, en als ze daar werkelijk in gevaar zijn is het net als bij de mollukkers toch wel een beetje onze verantwoordelijkheid om ze te helpen.
Niet dat ik het importen van mensen een goed idee vind de huidige dichtbevolktheid van de lage landen. Ik zou liever die mensen helpen in eigen land. Ik kan niet ontkennen dat ik wel een beetje geil word van het idee dat een land buiten de lage landen ook nederlands spreekt zoals de engelstalige wereld dat doet voor engels


Weg met de koning.

(Andere poster dan diegene die op je reageert.)

Ik vroeg me laatst af hoe het zou zijn om in één land te wonen met de Vlamingen en de Afrikaners, maar I dunno. Vlamingen zijn al anders qua cultuur, maar dat zie ik nog wel gebeuren, maar Afrikaners zijn daadwerkelijk Afrikaans. Men heeft daar daadwerkelijk een andere taal (of heeeeel verbasterd dialect) en een andere levenswijze. Of zulke mensen blij zouden worden van het koude Nederland weet ik niet.

TL;DR Afrikaners zien Nederland niet meer als de heimat.

Overigens is het wel een bizar trekje van modern universalisme dat je niet, als natie staat, voorrang zou geven qua immigratie aan mensen die historisch en etno-cultureel dichterbij je natie staan- iets anders is simpelweg het uithollen van de betekenis van die natie. De poster boven zei dat zo'n migratiebeleid heel discriminerend is- dat is de natie-staat inherent door het reproduceren van diens taal, en cultuur binnen één beschermend gebied. Er is een reden dat D66 en GL en DENK voor de EU zijn- dat is een postmodern neoliberaal project dat zo snel mogelijk van Europese naties af wil. De SP is vooral in denial. Als je open en niet-discriminerende immigratie hebt, als natie, kan je net zo goed meteen jezelf opdoeken.

Haha groningen loopt leeg he, die afrikaantjes dumpen we wel naast een pijpleiding ofzo

Dat is zeker een interesante insteek. Ik vind het altijd jammer dat dit soort gedachtestromingen nooit links en proper kunnen blijven, maar altijd hitler-fetishisten en ander tuig aantrekt die het dan weer verneukt. Het is jammer dat je niet beschermend kan zijn voor je eigen volk en cultuur en tegelijk toch internationalistisch kan zijn. Men is er heilig van overtuigt dat internationaliseren automatisch het opgeven van de eigen cultuur is in ruil voor een internationale lege consumeercultuur. Zo kwam ik laast een waloons meisje tegen die vond dat iedereen engels moest spreken en hun eigen taal moesten vergeten, omdat die niets toevoegen.
Dit soort dingen zijn toch nog altijd dingen waarmee ik worstel, ik kan en wil niet simpelweg kiezen tussen "rechts racistisch en cultuur beschermen" en "links progresief alles van het verleden is slecht a-la mao". Er moet toch een meer genuanceerde positie mogelijk zijn.

Zou een verbetering zijn, afrikaans is beter te verstaan dan gronings.

Wat bedoel je hiermee eigenlijk? Trouwens heet dat gewoon "in de ontkenning" in het neerlans.

Naar mijn mening moeten we "de Nederlandse cultuur" gewoon haar gang laten gaan. Een arbitrair punt aanwijzen en zeggen dat alles voor of na dat punt slecht is, is kanker dom.

Het is een heel netelige kwestie. Links zou af moeten van het naieve (ik zou zelfs durven zeggen libereaal /protestants autistiche) universalisme, en gaan naar een meer materialistische visie op unoversalisme. Universalisme bestaat, het heeft een waarneembare grond; er zijn zaken die ons allen als mens of als proleet verenigen. En universalisering heeft heel utilitaire aspecten: grotere groep betekent meer macht, en een zekere gelijkstelling stelt je ook in staat om met meer mensen in contact te treden en daar verrijking uit te halen.

Maar dat inzicht betekent niet dat alleman plots perfect inwisselbare atomen worden waarvan je kan verwachten dat ze zonder wrijving samen gaan leven en solidair gaan optreden. Er zijn te veel praktische verschillen zoals taal die eerst overbrugd of uitgewist moeten worden. En het huidige liberale universalisme is niet genoeg bezig met dat aspect, het verzekeren dat er een gemeenschappelijke basis is en kan komen. De enige gemeenschappelijk basis die ze creeren is dat we allemaal op gelijkaardige wijze uitgebuite proleten worden.

Qua plaatsgebrek, dat is 101% een politiek probleem. Er is in de lage landen gewoon geen afdoende huizenpolitiek. Er is geen duidelijke politieke drive om voldoende kwalitatieve doch dichte capaciteit in de stadscentra bij te maken. Enkel projectontwikkelaars en vastgoedmakelaars zijn daar momenteel mee bezig, en dat zijn net de eerste mensen die we naar de poldergoelag moeten sturen.

Zeker waar, maar er is een irratante neiging in de huidige tijd om alles wat van eigen land is af te schilderen als minderwaardig en als men sommige culturele aspecten willen beheiden deze mensen af te schilderen als racistis of super-rechts ofzo. Zelfs naar onbenullige dingen als folkmetal luisteren of naar een middeleeuws feest gaan word zwaar geassocieert met "rechts zijn". Dit is niet per se bewust zo benoemt, het is zeker zo dat extreem-rechts een stijve krijgt van riddertje spelen, maar dat betekent nog niet dat "links" vervolgens deze dingen, een muziekstijl of onze geschiedenis, zomaar moet overgeven en afbakenen als "rechts" en iedereen die die dingen interresant of leuk vind af te rekenen omdat "als je van dit of dat houd ben je rechts".
/tirade


Ik stel hierbij een officieel voorstel voor om het project "polder het markermeer in" een goelag te maken. Maar dan wel met gezond eten, voorzieningen, eigen kotjes en 4g internet.

Tja, mensen generaliseren nu eenmaal. Daar valt vrij weinig aan te doen. Als je om 3 uur 's nachts een auto met de nieuwste 101Barz sessie op vol volume door je straat heen hoort rijden associeer je daar waarschijnlijk ook gelijk een zekere bevolkingsgroep mee.

(Aantekening: deze post gaat raar overkomen. Beoordeel t plz op de inhoud).

Dat is waar, maar dr valt op te nuanceren. Churchill en de Gaulle wilden hun land 'Europees' houden (zeer weinig niet-westerse migratie), en hoewel imperialisten waren ze ofc zeker geen nazis. Ik denk dat n paar mensen in deze draad Polen en Hongarije half fascistisch vinden maar Czechen en Slovaken zijn ook gewoon etno-nationalisten die niet zo'n trek hebben in het West Europese verhaal. China is voor de Chinezen het land van de Han. Japanners zien Japan als n 'one-race' nation. Korea is t zelfde verhaal. Tot na de jaren 60 had je in Australia de 'white australia' policy die zo min mogelijk niet witte migranten wilde. Wat ik hier zo op noemde is echt niet n hoop nazisme. We hebben de neiging om Westers universalisme op de rest van de wereld te projecteren terwijl dat niet op gaat.

Ons universalisme is eigenlijk, imo, een reactie op het feit dat we nu minderheden hebben en daar heel slecht mee om kunnen gaan (dat die nu bestaan I mean). Als je zegt: de Nederlander is de kaaskop die hier al zo'n 500 jaar zn dna rond heeft drijven sluit je iemand uit. Dat is naar. Aangezien we geen totale klootzakken zijn willen we bij voorkeur niet naar doen. En waarom kan dus niet iedereen een Nederlander zijn? We wonen hier toch allemaal? Dan vergeten we even dat, als de natie in principe de hele wereld omvat, het eigenlijk niets is. Als 'de Nederlandse identiteit' Christelijk, atheistisch, islamitisch, wit, zwart, bruin, Nederlandstalig en Engelstalig is, is het alles en niets.

Je cultuur beschermen wordt simpelweg moeilijk zodra er minderheden zijn en je ze niet wilt uitsluiten. Ik bedoel wat ik nu zeg niet gemeen; ik denk oprecht dat dit klopt. Als ik inhoudelijk onzin praat, corrigeer me vooral. Maar als je kijkt naar zigeuners en joden bijvoorbeeld, de bekendste langdurige minderheden in Europa, is de vraag: hoe hebben zij kunnen overleven als groep? Waarom gingen ze niet gewoon op in de Christenmassa?

Omdat ze trouwden binnen de groep- en zo de eigen cultuur behielden.

Neem een 'pure' natie-staat zoals Japan. Stel, het opent zijn grenzen- er komen allerlei nieuwe lui binnen, die verliefd zullen worden op Japanners, er zal culturele en etnische vermenging plaatsvinden en de vraag wordt dan: wie is de Japanner? Je kan harde grenzen zeggen, stellen dat er een 'puur type' is van de japanner (die er zo uitziet en Shinto-buddhist is en japans praat als moedertaal) en dan alles wat afwijkt zich niet meer laten vermengen. Of je kan zeggen dat iedereen een Japanner is, fuck it, het maakt niet uit wat traditioneel Japans was, we moeten aardig zijn.

M'n punt is dat je je niet de meerderheid en de minderheid naïef voor moet stellen als zijnde in een eeuwige stasis. In een geïntegreerde kapitalistische economie is die drang naar vermenging, en dus diversificering en ontworteling, constant. Je moet je bewust afzijdig houden wil je je eigenheid behouden. M'n punt, hoe lullig dat ook klinkt, is dat de enige reden dat Afrikanen blijven bestaan is dat ze seks hebben met andere Afrikanen en weigeren niet-witte en Afrikaans sprekende mensen als potentiële partners en cultuurleden te accepteren.

Grenzen weerhouden een cultuur van zo'n dilemma: als d'r niets nieuws inkomt, hoef je de definitie van de natie er ook niet voor te verdunnen. Het is een zelfgekozen Apartheid, in deze zin. Een gemeenschap weigert letterlijk anderen toe te staan in de body-politic uit angst dat ze die gaan veranderen met seks.

Om een lang verhaal kort te maken: nazis zien dat als je mensen hun gang laat gaan in een geïntegreerde samenleving, vermenging optreedt. Dat betekent afwijken van het pure type, het afbrokkelen van de uiterlijke eenheid die zich over duizenden jaren heeft opgebouwd. Daarom willen ze alle minderheden zuiveren voordat dat gebeurt. Omdat 'ik wil niet minder wit worden' wel ietwat cru klinkt, worden d'r allerlei racistische onderbouwingen bij gegooid, maar imo willen ze gewoon niet afwijken van het pure type.


Ik ben zelf erg fan van Herder. plato.stanford.edu/entries/herder/#PoliPhil

Imo zijn er de volgende humane opties:

1. Strak multiculturalisme. Mensen indelen op groepen en proberen dat allemaal zo te houden als t is, zonder migratie. Eigenlijk n plurinationale staat dus. Impliceert afkeer van miscegenatie, tis zo ongeveer wat ze in t Oostblok doen afaik.

2. Liberaal multiculturalisme. Diversificatie, diversificatie, diversificatie. Bij voorkeur is iedere persoon n cultuurtje op zich.

3. Blanquiamento. Achter dichte grenzen vermenging promoveren en hopen dat je dicht bij t ideale type blijft.

hahah ja ik verengels zelf ook teveel.


De SP wil n soort van Nederlands blijven (kritiek op de EU en verengelsing) maar omhelst zelf universalisme in één land zoals de D66 en GL dat voor de hele wereld doen.

Niet lullig bedoeld :p.


En daarom moeten Japanners, Chinezen, Polen, Nederlanders, zichzelf afschaffen en taalkundige, culturele en etnische verscheidenheid opgebouwd in duizenden jaren maar afschaffen? Ik wil best samenwerken, en ik vind het belangrijk om chauvinisme en haat te vermijden- maar mezelf afschaffen, nah.


Reeeeeeeeeeee, taal is één van de grootste estetische en culturele schatten die de mensheid heeft, waarom zou je dat in godsnaam willen 'overbruggen' zodat de shopping mall waarin we leven alle diepgaande menselijke ervaringen en erfenissen kan uitwissen?

Mah man(s)

Ik wou dat ik me zo goed als jullie kon verwoorden om mensen duidelijk te maken dat 'links zijn' en een redelijke blik op de huidige immigratie kwestie WEL samen gaan.

Ik moet zeggen dat het zijn is om dit soort goede discussie ergens te kunnen voeren. Ik wist niet dat leftypol dat nog kon, al is het maar omdat de bordeigenares geen nederlands kan lezen en dus niemand heeft verbannen

Er is (was?) wel een Nederlandstalige hotpocket

Dit vond ik nou ook. Ik was in gesprek met een waloonse die ervan overtuigt was dat we gewoon allemaal Engels moesten spreken omdat verschillende talen "te veel wrijving en elende veroorzaken". Ik kon haar niet aan haar verstand brengen dat haar idealistische zweefteven wereldbeeld nergens op slaat omdat er altijd wel een reden word gevonden binnen cultuur of ras of wat dan ook om groepen op te splitsen voor politieke doeleinden. Canadezen en amerikanen spreken precies dezelfde accenten maar ze veronderscheiden zich nog steeds aan de hand van minime, bijna onvindbare, accent verschillen en politieke overtuigingen en andere onzin.
Taal is een cultureel erfgoed en daarom vind ik eigenlijk ook dat geforceerde adoptie van een standaard taal niet gepromoot moet worden. Dat de taal verandert over de loop van de tijd en gelijker word door meer contact met de verre uithoeken is onvermeidelijk, maar men moet niet zeggen dat iemands streektaal "fout" of "onbeschaaft" is, en men moet zeker niet zoals in friesland of ierland het fries of iers onderdrukken om een andere taal te forceren. Het liefste zou ik zien dat al het basis onderwijs en misschien zelfs het eigen curriculum middelbaar onderwijs (middelbaar is ook lokaal) in de streektaal gegeven wordt. Dat het hoger onderwijs in de standaard taal gegeven word is logisch.

Bedoel je dan zoiets als dat iedere migrant die hier woont "ook nederlander is"?

Volgens mij was dat een anarchist die wel chill was.
Niet klikken he, hotpocket, anders ben je een verraaier

Attached: verzet meld je niet.jpg (475x446, 49.64K)

Je kan inderdaad niet op één generatie mensen gaat vragen om zichzelf "op te heffen". Dat is niet haalbaar, en ook niet wenselijk voor de mensen in kwestie. Zou voor mijzelf ook veel te veel gedoe betekenen.

Maar het lijkt mij evenmin wenselijk om bijvoorbeeld slachtoffers van klimaatverandering zomaar te zeggen om op te kankeren, gewoon om langdurige grotendeels esthetische voorkeruen in stand te houden. Cultuur muteert, er is niets sessentieel aan, je mag je niet blind staren op langetermijntrends in deze.

Of je mensen nu opdeelt in eilandjes die op zichzelf cultureel evolueren, in communicerende vaten steekt die elkaar conatmineren, of in één megacultuur die op zich ook weer gaat muteren, de cultuur van morgen zal anders zijn dan die van vandaag. Of het de volgende 1000 jaar meer of minder divers gaat zijn maakt mij geen zak uit, of staat toch heel laag op mijn lijst van prioriteiten. Het moet gewoon praktisch blijven,

Het maakt mij niet uit hoe de mensen van morgen eruit ziet, zoalng we maar met z'n allen (of toch zoveel mogelijk) tot daar raken zonder elkaar de keel over te snijden, of zonder elkaar al te veel en blijvend uit te buiten. Ik ben snel tevreden.

Zou je als je de massamigratie tegengaat (hoe dat ook gebeurt, zoals misschien socialisme) blanquiamento (for lack of a better term) misschien vanzelfsprekend worden? Grootschalige verhuizingen, buiten misschien ramp-scenarios met de daardoor ontstane vluchtelingenstromen, zou moeten stoppen, en dan zie ik weinig redenen waarom er zo veel multiculturalisme zou onstaan. De enige migratie zou onstaan van mensen die tijdens vakantie vieren of reizen een partner hebben ontmoet, of de enkeling die helemaal verzot wordt op een bepaalt land en haar cultuur. Dit zijn kleine aantallen van mensen die niet in mini-ghettos of ethnische bubbels zouden wonen, maar juist al na één generatie geen echt spoor meer achterlaten van hun cultuur.

Dan nog over het woord multiculturalisme:
Vind ik een kutwoord. Voor sommige mensen betekend het "een cultuur die ontstaat of bestaat uit veel culturen" maar voor mij (en anderen) betekend het "een samenleving waar verschillende culturen langs elkaar langs leven". Dit laatste scenario vind ik niet begeerlijk, het is misschien voor de over zn paard getilde kapitalist leuk om naar verschillende restaurantjes te kunnen maar deze samenlevingen binnen samenlevingen geven problemen zoals rassiale spanning, geweld en, zoals wij konden waarnemen met het turkije-nederland gezeur en de moslims in de ghettos van belgie-frankrijk, zelfs politieke instabiliteit en loyaliteit/steun aan een vijandige macht.

Blanquiamento (maar dan zonder het hele "blankheid" idee, wat ik op wikipedia vond) lijkt mij de beste optie, maar dan kom je weer op het punt van "waar trek je de letterlijke lijn in het zand?". Wat is de afbakening van de grens? En wat (moet er) gebeurt er met de cosmopolitaanse steden waar historisch altijd de expats en "internationalisten/wereldburgers" zich vertoeven? Plekken zoals amsterdam en waarschijnlijk ook andere plekken, hebben een grote gemeenschap van buitenlanders onder elkaar die niet opgaan in de samenleving en alshetware een stad overnemen. Is dit problematisch? Deze groepen hebben de neiging om ook de oorspronkelijke bevolking om te vorming tot onuitstaanbare "burgers van de wereld" hipsters hun "internationale" cultuur af te stralen op de rest van de inwoners.

Ik zou dat ook mooi vinden, maar ik denk dat je wel praktisch moet blijven. Uiteindelijk heeft het overgaan op meerderheidstalen voordelen. Daarom sterven de Italiaanse dialecten nu ook uit: ze hebben niet zoveel zin in n super breed geïntegreerd land. Je kan mensen niet hun dialect opleggen als ze d'r vanaf willen: maar als men het wil onderhouden; dan graag.


'Iedereen die in Nederland woont is even Nederlands', zegmaar.


Ik zou d'r bij voorkeur ergens land voor leasen, maar indien nodig zou ik er de grenzen voor open zetten.


Klopt


Er is een verschil tussen veranderingen in de Japanse cultuur en diens algehele opheffing, in mijn optiek. Ik wil niet het heden bevriezen ofzo, ik wil simpelweg dat er iets van een Nederlander blijft bestaan, die iets van een Nederlandse taal spreekt.


Imo mist links het punt dat de mensheid in ons post-modernistische tijdperk, zonder God, betekenis, en betekenisvolle moraal, weinig meer rest, ook qua orientatie, dan onze erfenissen en esthetiek. Links is hard aan het aanmoedigen dat we dat ook afschaffen. Zou je echt blij worden van een éénvormige engelstalige massa in een wereldstaat waarin iedereen zn hele leven maar wat rondkloot tot de dood?


om je punt terug te ketsen: we merken culturele verandering nu al, en het is nu al relevant. En als ik toch ergens moet leven, waarom dan niet de verzorging van de verzamelde erfenissen van de mensheid?


Dit blijft n raar punt, alsof 'verandering' en diens bestaan de hele argumentatie onklaar maken. Ik heb nooit ontkend dat verandering bestaat: ik zou die graag alleen als positief willen zien in plaats van één grote verorbering van de wereld door een vraatzuchtige monocultuur.


Yeah, ben ik met je eens. Maar ik wil ook ergens voor leven, en de monocultuur van de toekomst voelt alsof de mensheid langzaam de nek wordt omgedraaid.

Ik niet oetz. Het is heel lastig om vast te stellen wat een aparte taal is. Spreken bijvoorbeeld Marokkaanse Nederlanders een aparte taal? Ik zat op een basisschool die voornamelijk allochtoon was, waarom zou in jouw ideale onderwijs daar netjes ABN gesproken worden? Onder de autochtone bevolking verschilt het Nederlands waar ik woon ook enigszins van de gemiddelde Nederlander, zijn dit taalfouten of is dit een apart dialect dat op scholen moet worden geleerd onder het mom van cultuurbehoud?

Ik ga nu ff slapen trouwens XD. Ik zal morgen weer antwoorden.

Vlaming gespot

Als dit mogelijk was, goed idee. Klein vraagje: Waar ga je in godsnaam een half of heel leeg land vandaan halen om al die mensen naar te verhuizen?


Rotterdammert eigenlijk. Ik hoef nooit in het nederlands te schrijven over rassen politiek en ik vind het lastig om die woorden goed om te vormen tot een BNM. Spellingcorrect zei dat het raciale is maar ras schrijf je met een S, dus dan ga ik het godverdomme ook met een S schrijven in de bijvoegelijknaamwoordsvorm. Groene boekje dan de tyfus krijgen.

Ik was het bijna vergeten te vragen:

Heeft er iemand ervaring met het Socialistisch Alternatief of de SP (voor jongeren, desnoods)?
Wat is de algemeene sfeer daar? Moet je gewoon een keertje langsgaan om de sfeer te proeven?
Worden daar mensen met, eh, meningen zoals die op leftypol voorkomen geaccepteerd of worden die geweigerd?
Meedoen met zon soort groep lijkt me best interresant maar ik ben al gauw bang in zo'n groenlink-achtige pseudo-liberale goeddoenertjes groep te komen.

Oh en welterusten kamaraadjes.

Ik ga over 3 uurtjes weg naar wintersport.

Attached: 349495-Web[1].jpg (1500x1000, 303.7K)

Ja dat gaat dus niet gebeuren he. De instabiliteit van kapitalisme, de natuur, en geopolitieke strijd garanderen dat die grootschalige verhuizingen gaan blijven gebeuren. De geschiedenis is niet ten einde.

We moeten een theoretisch politiek kader hebben om daar mee om te gaan.


Zou je echt blij worden van een éénvormige engelstalige massa in een wereldstaat waarin iedereen zn hele leven maar wat rondkloot tot de dood?
Neen, maar ik vrees dat dit onvermijdelijk dan wel noodzakelijk zal zijn. Sowieso gaan we die weg op onder kapitalisme, dat was IIRC waar de Frankfurter Schule het echt over had. Het is van hier tot in China zichtbaar in de uniformisering van consumptiekapitalisme, fast fashion en capshit in de cinema etc.

Maar ik vrees dat om dit vernietigende kapitalisme op te heffen, om het omver te werpen, er net een zekere uniformisering van het proletariaat nodig gaat zijn. We moeten genoeg macht bij elkaar krijgen en elkaar allemaal verstaan, op zijn minst. Omgaan met migratiegolven gaat hier een deel van moeten uitmaken.

We moeten ons aanpassen aan de situatie die de bourgeoisie voor ons en zichzelf hebben geschapen, en in deze wereld leren bewegen en overleven. Ik heb gewoon geen idee hoe.

Attached: 5333192409a7c50f0f014646d15e637dc4113fe72cd29585abfe1fa44e83212a.png (600x399, 266.19K)

Veel plezier, familie.

Hangt er heel erg van af welke regio je woont. Ik weet bijvoorbeeld dat Rood Amsterdam voornamelijk bestaat uit liberalen, maar Rood Utrecht zit boordevol communisten. Kan sowieso geen kwaad om een keertje te kijken denk ik.

Heyy. Ik ben een beneluxers maar ik spreek niet een goede vlaams. sorry.
Walen hier.
Ik ben eigenlijk lid van de PTB/PVDA.

Attached: IMG_20180107_201937.jpg (4128x3096, 3.53M)

Is dit een of andere Trotskistisch meme-partij of krijgen ze echt dingen voor elkaar?

Kanker op uit mijn land kankercommieflikkers reeeeee(kanker op uit onze draad)

Attached: kkop.png (900x600, 46.46K)

Nee jij

televisie dubben is letterlijk fascisme

geen zorgen, ben er nog


iedereen goed engels aanleren als tweede taal vind ik wel goed, om nederlands de wereld uit te helpen is nergens voor nodig


ik verlies liever mijn positie dan dat ik ook maar een iemand verraad
als je wordt verbannen, probeer een aanvraag in het nederlands te sturen
als je geluk hebt pak ik hem voordat ie door een andere vrijwilliger wordt verwijdererd
heb dusver één iemand kunnen redden van een verbanning door de bordeigenaar


welkom vriend
fijn om te weten dat we tenminste een waal hebben


tot nooit meer ziens, flikkertje

Ik ben de enig waal?
Dat is heel verbasingwekken omdat walen PTB is de groteste communistische partij van benelux.

Fineass en ferb is een goeie dub en ducktales ook

Ik denk meer dat je meerde wallonen geen Nederlands kunnen lezen

Je rigole, bienvenue.

Waarom niet?Moeten jullie geen Nederlands leren zoals Vlamingen Frans moeten leren?

Schild en vrienden is nu uw nieuwe huis.

We kracht vlaams niet walen te leren omdat het is een dode taal.

Maar, ja, we moeten een beetje nederland leren op schole.

Er zijn een belgische lid van PVDA hier ?

ja,mijn nederland pathetisch te zijn.

Attached: 763.jpg (763x1145, 64.45K)

heb je nederlands discord? ik wil nederlands leren, en zal gewoon naar je luister.

Het is kanker koud

Attached: ClipboardImage.png (229x133, 6.08K)

👌👌👌👌

Attached: IMG_20180222_082411.jpg (4128x3096 4.13 MB, 3.44M)

Ik trek ook niet meer hoor. Zuig je motivatie uit je en kut met je reward centre. En je wordt ook geiler en je standaarden worden lagen dus misschien helpt het met een vriendin vinden. Ik voel me ook beter als ik niet of heel weinig ruk.

ik durf te wedden dat cultureel marxisten hier achterzitten

Topjournalistiek dames en heren.

Is er een partij erger dan GL? Niet dat de SP perfect is, maar ze zijn niet zo ruggengraatloos. GL is bereid om te regeren met rechtse partijen en is nauwelijk links of groen. SP, PvdA en GL werken wel samen maar GL is dan de partij die het meest neigt om dat verband te breken.

Attached: groenlinks in een notendop.jpg (1465x1209, 365.98K)

Ik wilde hier nog op reageren, maar heb nu geen tijd, dus ik bump de thread ff zodat ie niet verdwijnt

Redneck revolt was net op het nos journaal. Fucking tof

Tja, mainstream groenen zijn nu eenmaal linksliberaal. Echt linkse groenen gaan eerder neigen naar het anarchisme, lokalisme, etc.
Bijkomend probleem met alle linksliberale bewegingen is dat ze vol zitten met gladdejanussen.

Dus. Bewapening van het volk, zowel als vervanging van het betaalde leger en om de zelfbesturing van het volk te garanderen. Hoe zouden we dit doen in nederland, terwijl we toch de publieke veiligheid waarborgen?

Ik stel persoonlijk voor om niet het Amerikaanse model te volgen. Het dragen van wapens in het dagelijks leven draagt niet bij aan het waarborgen van de zelfbesturing van het volk noch aan de verdediging mogelijkheden van het nederlandse volk tegen buitenlandse invasie. Het dragen van wapens op straat, zowel openlijk als verborgen, zorgt enkel voor een verminderde veiligheid en meer dodelijke ongelukken of ruzies.
Ik zou persoonlijk voorstellen om een aspect van het huidige wapenbeleid mee te nemen en per wijk of per sub-gemeentelijk gebied een wapen depot bouwen en de wapens daar centraal, maar niet te centraal, op te slaan. Deze wapens mogen niet op straat meegenomen worden in bruikbare staat. Deze depos zouden worden beheert door getrainde plaatselijke vrijwilligers/beveiligers. Trainen mag alleen gebeuren op oefengronden zoals een schietbaan of een publiek oefeningsgebied, zoals die nu bestaan in de veluwe.

Zodoende is het minder makkelijk voor een gek om zomaar een wapen te krijgen en kwaad aan te richten in de samenleving. De plaatselijke schoolschieter, rechts-extremist of jihadist kan niet zomaar een wapen uit de kast van zijn of haar oom pakken, en men hoeft zich niet zoveel zorgen te maken over of de hufter naast je in het verkeer misschien een pistool in zijn bekerdrager heeft. Tegelijk kunnen de burgers snel reageren en zich bewapenen in het geval van een interne machtsgreep of een externe invasie.
Door deze depots zijn er minder punten die beveiligt moeten worden tegen boosdoeners, zodat de veiligheid van de samenleving bewaard blijft. Tegelijk hebben de burgers toch toegang tot wapens als een niet democratische groep de "centrale" macht overneemt om zo deze groepen tegen te werken en hen te stoppen. En zo hebben alle dorpen en steden, van de grens tot het binnenland, de mogelijkheid om zich binnen een uur te bewapenen tegen een externe invasie, en maakt het de burgers mogelijk om een bezettende macht op een guerrilla manier aan te vallen ondanks dat deze bezettende macht de centrale comando posten heeft overgenomen. Een zelf-sturende, zelf-denkende semi-autonome legermacht is ten slotte het meest effectief in moderne conflicten.

Wat denken jullie?

Attached: wapens_onder_toilet_370[1].jpg (370x363, 25.42K)

De massa immigratie van de jaren 60 is ook gewoon de schuld van de VVD.

Oke gozers.

Gemeenteraads verkiezingen. Op wie gaan jullie stemmen?

Ik kan kiezen tussen PVDA, groenlinks of D66.

reageer godverdomme

't Zijn dit jaar ook in België gemeenteraadsverkiezingen. Ik ga nog zien wie ze op welke lijst zetten, maar ben best wel tevreden met onze sucdem burgemeester momenteel.

SP geen optie? Dan maar PvdA.