/nederdraad/

Er zitten blijkbaar nog altijd genoeg lagelanders op dit bord, dus tijd voor een nieuwe nederdraad! Bespreek naar hartenlust de manier waarop de zwijntjes onze mooie landen verkrachten, de Belgische lokale verkiezingen, geheimen uit jullie privéleven of wat dan ook.

Attached: kiest communisten.jpg (750x750, 189.22K)

Other urls found in this thread:

m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20181014_03838461?utm_source=facebook
discord.gg/RsRuSz7
avelinks.tumblr.com/post/179305355755/de-herstart-van-spa-rood-dit-is-geen-aanval-op
twitter.com/NSFWRedditImage

Ik ben sinds 3 maanden voor het eerst in mn leven niet meer depresief. Ik had nooit kunnen denken dat ik maanden achter elkaar geen zelfmoord zou willen plegen. Ik dacht dat om de twee dagen jezelf van kant willen maken normaal was.

Nog steeds geen vriendin en ook nog maar 1 echte vriend though. En geen echte manieren om nieuwe mensen te leren kennen. Nog steeds geen studentenleven op de hogeschool.

Bartje mag misschien niet de juiste ideeën hebben maar ik hou er van hoe hij toch een levende miem is aan het worden.

m.nieuwsblad.be/cnt/dmf20181014_03838461?utm_source=facebook

Stel je voor als raoultje zo'n uitspraken zou doen. We zouden een heuse miemcampagne kunnen starten!

doe mij een gunst en stuur een applicatie in wanneer er nieuwe vols worden gerekruteerd

Waar is de linkse Thiery Baudet?
Fuck Jesse Klaver, fuck de SP, partij van de dieren is soms wel based maar wtf. We hebben een NAZBOL partij nodig of een partij die economisch links is maar niet zo cuckhold is voor de EU en immigratie

kanker op randdebiel, de SP is al euroskeptisch
je zit te veel op powned

Niks mis met solidariteit tegenover migranten, wat meer euroskepticisme mag wel natuurlijk

als Raoul of Peter een vergelijkbare uitspraak deed mbt een explicietere communistische groepering, zou heel rechts moord en brand schreeuwen, zoals ze al deden toen PVDA blijkgaf van kritische steun aan venezuela tegen de imperialisten

Fok solidariteit tegenover migranten. De mensen die hier aankomen zijn het volk dat de reis kan betalen. De sukkelaars die achterblijven, die hebben echt solidariteit nodig.

Ben het wel eens met deze man.
Politiek incorrect links klinkt goed man, gewoon lekker contrair zijn.
Solidair zijn met immigranten omdat ze immigrant zijn is debiel, in de ideale wereld hebben we netto geen migratie. Bovendien trap je het volk alleen maar op de tenen als je migratie aanmoedigd of migranten expleciet verwelkomt. We kunnen degene die hier wonen lastig terugsturen maar dat betekend niet dat migratie goed is.

Voor mij gaat het er vooral om dat we aangeven aan de rest van de bevolking dat wij die liberale hypocrisie ook niet kunnen hebben. Laten we iets positiefs doen aan de miserie in de wereld, in plaats van allemaal wenen wanneer de arme vluchtelingen onze grens oversteken. Het is een groot spektakel, meer niet.
We kunnen een eenvoudige deal maken met rechts-populisten. Grenzen mogen toe, maar dit betekend dat we een reële inspanning doen om economische achterstallige landen te ontwikkelen. Ik bedoel echt een opoffering maken hiervoor.
Wat mij fijn zou lijken is dat we een soort leger opstellen. Niet met soldaten, maar met bekwame werkmannen, leraren, ingenieurs, or gewoon jonge mensen die iets goeds willen betekenen. Dan sturen we deze mensen naar economisch achterstallige regio's, en schakelen we ze in om de bevolking bij te staan in een gericht ontwikkelingstraject. Gewoon scholen ineen zetten, mensen helpen ondernemingen op te starten, infrastructuur aanleggen, dat soort dingen. Ons direct betrekken in wat er daar gaande is, niet op een opdringerige manier, zoals bij het kolonialisme, maar volledig vrijblijvend.

Idealiter steunen we liever een plaatselijke Sankara, in plaats van proberen daar als buitenlandse macht de boel in order te krijgen.
Maar dat klinkt als een vrij onbegonnen zaak. Het meest realistische wat wij kunnen doen als groepering is oorlogen tegenwerken en lokale machten helpen om vluchtelingen opvang te doen en verwoestte landen opnieuw helpen op te bouwen.

Hallo Iemand van buitenlandse kom af,
De privatizering van Inburgerings opleiding heeft er janner genoeg voor gezorgd dat veel mensen de taal niet beheersen en niet new kunnen doen in samenleving en er voor zorgen dat hun kinderen ook een taal achterstand krijgen.

En in de nabije toekomst worden studie schulden een groot probleem, we lopen student al rond met 10.000+ euro schulden rond in mijn omgeving.
Al mijn vrienden zijn nu al gestresst over hun schulden

We leven niet in die "ideale wereld" toch? In de ideale wereld hebben we ook geen armoede, wat niet wil zeggen dat solidariteit met armen slecht is. Steun bieden aan migranten betekent niet dat we "de migratie" als fenomeen, of toch alleszins de oorzaken daarvan, goedkeuren.
Door een vijandige houding aan te nemen tegenover migranten - iets wat zelfs socdems zoals de sp.a in België meer en meer beginnen te doen - doen we feitelijk gewoon een concessie aan het rechts gedachtegoed. We moeten onze ideologische ruggegraat behouden en deze kwestie op de enige aanvaardbare manier aankaarten: erop wijzen dat migranten en autochtonen allebei tot de werkersklasse behoren en dezelfde belangen hebben, die tegengesteld zijn aan degene van de bourgeoisie. Mensen tegen elkaar opzetten op basis van hun achtergrond werkt alleen maar rechts in de hand.
De term "politiek incorrect links" is op dit board dikwijls gewoon een manier om je rechtse en regressieve ideeën te vermommen als marxistische orthodoxie. Dat is in dit geval niet anders.

Klopt (in sommige gevallen), wat niet wegneemt dat op de vlucht zijn voor niemand een pretje is. Solidariteit met de enen sluit solidariteit met de anderen niet uit, net zoals we ook niet stoppen met solidair zijn voor de Belgische/Nederlandse autochtone arbeider omdat die gemiddeld in comfortabeler omstandigheden verkeert dan mensen in Syrië.

Socialisme en communisme is populisme. Het is heel leuk dat technisch gezien !Xose uit africa onze mede arbeider is maar hem toelaten hier naartoe te laten migreren draagt niets bij een het opbouwen van een socialistische staat, noch aan het opbouwen van een populaire beweging binnen het gebied waar men een middel der onderdrukking (de staat) zou kunnen overnemen.
Pro-migratie is geen links standpunt en dat is het ook nooit geweest, enkel liberalen zien pro-migratie als links om zo hun schuldgevoelens goed te brijen. Het tegenstaan van economische migratie, zoals voortgeduwt door rechts sinds de jaren 70, is een links standpunt, dit werd toendertijd door de SP ook al gedaan, dit dient het volk, dit draagt bij aan het groeien van onze achterban en zo ook aan het oprichten van een socialistische staat.

Enne, vluchtelingen zijn geen migranten, he kamaraadje. Vluchtelingen willen niet migreren, zij zijn enkel te gast totdat zij weer terug kunnen, tenzei dit onmogelijk blijkt te zijn.

Hou trouwens in gedachte dat "rechts gedachtegoed" gewoon oppervlakkig link-populisme is als facade voor het behoud van het capitalime door de schuld op een ethnische minderheid of "corrupte invloed" af te schuiven. Rechtsen hebben alles gejat van links. Het is geen toeval dat 90% van wat de nazis over Joden zeiden gewoon waar is als je "jood" door "kapitalist" vervangt.

En ten slotte wil ik afsluiten met mijn mening dat ik denk dat als wij de bevolking het idee geven dat wij ons sterk houden tegen wat zij zien als een onstuimbare vloed van migranten, en als wij ons sterk maken tegen de ethnische verzuiling in de steden, dat wij weer terug kunnen keren naar hoe nederland zich eerder opstelde, met een meer vrije uitkijk op de wereld en een enigsinds open en tolerante plek, zelfs voor buitenlanders. Een minder bang volk staat meer open voor solidateit, en deze angst zowel kunnen gebruiken voor het opbouwen van een populaire beweging alswel het kunnen sussen van deze angsten door duidelijke, hardere, eerlijkere posities, zie ik als zeer relevant voor het ontwikkelen van een strijdbaar en populair links. Wij worden nooit relevant als wij enkel "oh je moet je niet zo aanstellen" tegen de arbeider die zicht verdrukt voelt in steden als rotterdam, waar 50+% van de bevolking allochtoon is, en dat is dan met noord (kakkerswijken) meergerekend, zuid is echt erg.

Ay kameraden, er is een vette Nederlandse socialistische Discord.

discord.gg/RsRuSz7

Misschien kennen jullie ook al de Facebookpagina Memes voor de Massa. Is ook wel geinig.

oh man oh man oh man

Maar dit heeft niet echt iets met de hedendaagse (vluchtelingen) migratie te maken, toch? Die grote groep allochtonen zijn merendeels hier geboren, hun (groot) ouders zijn van vorige migratie golven. Dit is een geheel ander probleem, en "grenzen dicht" doet hier letterlijk niets voor.

Ik denk dat het belangrijkst voor links is om de redenen achter migratie aan te kaarten. Lees twee wikipedia artikelen en iedere mongool kan erachter komen dat de oorlogen in het midden-oosten en noord-Afrika een directe oorzaak zijn voor wat wij nu zien in Europa. Als mensen tot dat besef komen richten zij hun frustraties misschien eerder naar de elite dan naar vluchtelingen.


Tijd terug ff geprobeerd maar fuck discord ouwe

Attached: AfqjxEd.jpg (1353x750, 388.86K)

Het probleem is dat ik er niet op vertrouw dat men de middelen heeft om op grote schaal mensen op te leiden en corruptie tegen te werken. Als we een eigen goed gecoördineerde hiërarchie naar daar sturen, zouden ze dat misschien als steigerwerk gebruiken om hun eigen instituties te ontwikkelen.
Ik geloof dat moderne communicatiemiddelen het mogelijk maken om er zowel voor te zorgen, als duidelijk naar de lokale bevolking te communiceren, dat onze "troepen" zich op een juiste manier gedragen.

Schijtpaal vlag vergeten ::—-DDDDDD

Wel fijn om te zien dat deze draad niet dood is gegaan met 1 reply trouwens

De ghettoficatie en verzuiling zijn de grootste problemen. Dezelfde situaties als in rotterdam (hoewel andere steden in europa erger zijn) zorgden voor het broeinest voor islamitische aanslagen. Het opbreken van ghettos en het geografisch integreren van verzuilde groepen draagt vele malen meer bij aan integrate en angstvermindering dan welke campagne of inburgeringscurses dan ook.

So I know this is netherlands thread but if Lelgium splits into the People's republic of Walloonia and a Flemish Ethnostate will Flanders annex themselves to you?

Ja, mee eens. Ik doelde meer op linkse retoriek dan beleid, maar die twee gaan natuurlijk samen.

It depends. The flemish generally dont want to because they think we are uncultured barbarians, and they would lose autonomy.
Most dutch people wouldnt mind though.


Ik denk dat sterkere grenzen ook kunnen bijdragen aan een grote veiligheidsgevoel, maar dit gaat dan weer samen met euroskeptisch zijn. Minder afhangen van de amerikanen van europa (duitsers) en hun idiote migratiebeleid zal een stuk meer rust bieden. Maar dan is de vraag hoe haalbaar dat is.

Also remove croissant from brussel. Duinkerke niet dunkirk ja?

Weet niet of mensen dit heel veel boeit oetz. Hoor jij veel zorgen uit jouw omgeving?
Dat zou heel fijn zijn, maar inderdaad wel vragen naar hoe wij dat zouden kunnen doen.

2013 tot 2015/16 was ik communist, daarna verrechtst door Zig Forums tot heden. heb nva gestemd en het spijt. ben weer geintresseerd in linkse rhetoriek door leftypol.

Met communist bedoel je zeker "rijke mensen slecht" en "rode leger cool"?
Misschien deze keer je een klein beetje verdiepen in theorie en de geschiedenis van de arbeidersbeweging en het socialisme in jouw land en omstreken. Gorter, Pannekoek en Mandel zijn waarschijnlijk wel de meest prominente nederlandse/belgische socialisten.

Attached: mutual aid2.jpg (316x475, 27.23K)

niet hem maar rijke mensen zijn slecht en rode leger is kool

we don't want to split, we want a benelux ssr

Attached: benelux-ssr.jpg (1280x1112, 124.97K)

In de praktijk wel
Klinkt eerder als rechts populisme, kameraad.
Wat een zever. Dat mensen dit überhaupt zo zien, komt in de eerste plaats door propaganda van rechts, die de schuld van alles op de migranten afschuift om hun pro-porky beleid niet teveel in de schijnwerpers te plaatsen. Je verhelpt niets door een soort fascistische/nazbol anti-migrantenpositie aan te nemen, want zo bevestig je alleen maar de rechtse leugen dat alles inderdaad de fout van migranten was en dat er dringend iets aan hun aanwezigheid dient gedaan te worden. Benadruk liever dat multinationals en politici degenen zijn die onze sociale zekerheid afpakken, dat het grootste deel van de armen geen migranten zijn, enz. in plaats van uit opportunisme mee te gaan in rechtse retoriek die het volk blind maakt voor de gevolgen van kapitalisme.

Je bent op de goede weg user. Blijf zo doorgaan. Ga in een politieke partij of vereniging om vrienden te maken? en vd is overrated

Er zijn niet echt politieke partijen om lid van te worden waar ik woon, en om nou lid te worden van rood is ook zo wat.

Heb al deze tijd gedacht dat Mandel Duits was

Heb je ook geen collega's of klasgenoten om is wat mee te gaan doen?

...

oeps die > was niet de bedoeling

Ik bedoelde gewoon is iets gaan drinken of zo, niet een protestmars organiseren. Maar alt-light figuren zijn misschien niet de gezelligste.

Tuurlijk is dit zo, maar de gewone burger/arbeider gelooft het wel. En of het nu komt door rechtse propaganda of uit een dieper liggende redden, de gewone burger/arbeider is het beu hoe hij:

1. Geen inspraak heeft op het beleid. (zie bv lage emissiezones waar mensen ze niet willen)

2. Het land en de waarde waar hij vroeger mee opgroeide gewoon verdwijnen (Niet enkel de cultuur van het volk (vroeger zijden de kindjes op school tegen elkaar "hallo" of "hey" nu zeggen ze in steden tegen elkaar "EWAAAA DREIRI", wat echt niet overdreven is zie bv Mechelen, Brussel, Vilvoorde,…) maar ook de ziekenkas, die zo is ingeburgerd, elke maand verder inkrimpt)

3. Economisch wordt leeggezogen.

4. Geen vat of kennis heeft van huidige economische en geopolitieke zaken. (vb. Gaat er nu echt een handelsoorlog komen? Staat mijn geld wel veilig in die bank als er een crisis komt? Wanneer komt de volgende crisis?)

En al deze problemen hebben dezelfde oorsprong, het establishment dat zijn zin doet zonder enige notie van hoe het volk/de arbeiders zich voelen en wat het wil. Links kan nog zo veel zeggen dat vluchtelingen en andere niet het probleem zijn maar dit is even hard naast de bal trappen als rechts. DAT is pas echt de linkse ruggengraat verliezen. De linkse golven zijn des tijds gestart omdat het volk/de arbeiders het recht in eigen handen wou nemen.

Moest er nu een (linkse) partij/groepering zijn die niet als hoofdstandpunten groenere buurten, het is niet de schuld van de immigranten en genderneutrale wc's zou hebben, maar terug de macht aan het volk geeft en ze terug het originele gedachtengoed leert pas, dan pas zal links terug zo groot worden (of zelfs vele groter) dan het ooit was.

Attached: Vader_Lenin_praat_zijn_volk_toe.jpg (640x540, 39.46K)

Dat laatste is exact wat de [belgische] PVDA doet, en ze bewijst tegelijkertijd dat dit perfect kan samengaan met andere "hoofdstandpunten" als het is niet de schuld van de immigranten. Al ben ik het wel met je eens als je zegt dat de PVDA qua analyses nog flink wat sterker en consequenter zou kunnen.

klopt oetz


is standaard in kapitalistische "democratie"
die erosie van sociaal leven heeft alles te maken met de ontwikkelingen in neoliberal kapitalisme en niks met immigranten
letterlijk niks nieuws
waar anti-immigratie politiek zwaar aan bijdraagt
"het zijn niet de kapitalisten, het zijn de sossen, de negers, de belasting en de europese unie!!!!!!"

Oetz zijn belasting (op armen ipv miljonairs) en de EU in de huidige vorm wel verbonden met het kapitalisme, verder helemaal mee eens

Zeg ik toch ook niet? Het voelt wel zo aan voor heel veel mensen daarom is het onze taak (als links) om het volk dit te laten weten. Ze gaan ons niet geloven als we blijven doordrammen op het feit dat het niet de schuld is van de immigranten.

Ik zal mijn post een beetje beknopter uitleggen: Het zou beter zijn voor links moest het minder aandacht aan moderne sociale problemen geven en terugkeren naar waar het origineel om ging. Stoppen met de buzzwoorden en terug sterker en consequenter zijn.

Dit is toch wat de SP doet? Heb ze nog nooit over genderneutrale wcs horen praten tot onvrede van veel "socialisten".

Klein probleempje met de SP is dat ze al sinds de jaren tachtig een soort anti-immigranten populisme hebben geprobeerd en het niet alleen opportunistisch maar ook onproductief blijkt te zijn. Met de dood van de PvdA is het ze niet eens gelukt om groter te worden.
De SP heeft een creatievere blik van Nederlands socialisme nodig dan naoorlogse sociaal-democratie.

r e l e v a n t

Attached: ClipboardImage.png (664x238, 48.1K)

Attached: ClipboardImage.png (330x826, 54.66K)

Hoe moet ik dit uitlezen?

Links-nationalisten voelen zich het minst gerepresenteerd in de politiek.

Ah zo.

Wat een autisten

friezen die zich onderdrukt voelen door nederland?

Sta met de Friezen tegen het Hollandse imperialisme

bump

naar de limburgse mijnen, angelsaksische imperialist

Attached: wim kok.mp4 (640x480, 6.69M)

Feest!

Amai dat waren matige verkiezingen. Wat hier in Gent gebeurde was een lesje in koekoekspolitiek: de stadslijst (sp.a-groen) had vorige keer een absolute meerderheid, maar hadden toch nog de VLD bij het bestuur gehaald om onduidelijke redenen. X-aantal schandalen en het pensioen van de populaire sp.a-burgemeester later, en de stadslijst verliest zo maar even 12%, terwijl de VLD er 8 wint. Niet alleen dat, maar bijna alle verkozenen van de stadslijst zijn groenen, ook al was de lijst geschraagd opgesteld. Sp.a door de bondgenoten gewurgd, in haar laatste bolwerk. Trieste serenade met 's werelds kleinste viool voor een stervende partij. Steve Stevaert was zijn tijd vooruit toen hij ging pootjebaden in het kanaal. Mooie score voor PVDA wel, maar lang niet goed genoeg om politiek relevant te zijn in Vlaanderen.

Terzijde. Waarom ik hier eigenlijk ben: er weet toevallig niemand of er ergens een nieuwe black wolf feed te vinden is?

welkom terug iig

Dank. Zijn ze in de ban geslagen?

Gaan wij in Nederland een links-populistische beweging zien à la de V.S. en het V.K.?

Attached: ClipboardImage.png (768x660, 628.76K)

Dat zijn echt zulke koekwouzen. Heb eens in die discord gezeten, is eigenlijk gewoon een clubje voor een stelletje SP vrienden die elkaar allemaal mod/admin hebben gemaakt.

?


hoop van niet
zou mooi zijn

hebben we al, Groenlinks

Op de zwarte lijst staan.

Gaat duidelijk de goeie richting uit t.o.v. 2012. PVDA moet nu vooral zichzelf bewijzen (inzoverre dat mogelijk is als je samen met een hoop nationalisten, liberalen en in het beste geval socdems in de gemeenteraden zetelt) zodat we de score nog kunnen verhogen op de federale verkiezingen. Concept van wijktochten waarbij burgers direct betrokken worden bij opstellen van het programma is alvast succesvol.

Attached: Jesse KLAVER.png (1400x928, 1.77M)

jongens er komen binnenkort nieuwe bv applicaties, ik ga niet aan nepotisme doen maar doe in ieder geval je best


chapo? denk het niet neen

Ah joh komt toch niemand achter

Attached: no worries.jpg (960x495, 40.41K)

ik meen het want ik ga deze keer het controleproces doen
doe de moeite om een app in te sturen, wat nederlandstaligen aan boord zou fijn zijn

Ik zou graag helpen maar ik zit te weinig op de chans om zinvol bij te dragen aan de schoonmaakdienst. Ik probeer het een beetje in te perken, vanwege persoonlijke omstandigheden en problemen met social media verslaving en watalniet.

wat bedoelden ze hiermee?

Attached: ridouani stakingen.jpg (854x960, 118.93K)

Dat moment wanneer de Belgische regering letterlijk 15 miljard in onnodige gevechtsvliegtuigen steekt en iedereen dit nog altijd verdedigt vanuit een liberale "pragmatische" visie. Zijn we het meest klassegecuckte land ter wereld?

In mijn herinneringen was leftytrash lang niet zo'n gore boel

Zoeken jullie niet weer vooral naar mensen in zeldzame tijdzones?

De top wil precies niet liever dan een sociaal liberale partij worden. Kunnen ze meteen samensmelten met Groen en samen een bakfiets kopen. "Muh stakingen" - kanker op! De vakbond heeft zeker een probleem, namelijk dat ze vooral op straat komen voor verworven rechten van de werknemers die het reeds relatief beter hebben, in plaats van een breed gedragen beweging te zijn. Maar dat er te veel gestaakt zou worden, dat is onzin.

Maar ze zijn hypermodern! Beste ter wereld! Ze kunnen zelfs al bijna vliegen als het regent - geef het nog een paar jaar. En ondertussen maar stroomboten laten aanrukken, want grote investeringen zijn haram.

Zelf bij betrokken?

Attached: 1480015159956.jpg (935x718, 67.31K)

Rust in vrede de enige goeie draad op het internet. We hebben tenminste de /Nederdraad/ nog.

Gedeelde eerste plaats met Nederland

Denk dat ik wel ga proberen.

Soort van, heb nog niet op een lijst gestaan maar ik ga wel naar meetings en heb tweemaal aan een wijktocht meegedaan. Ben blij dat we in België de PVDA nog hebben, in Nederland zou ik me bij een of andere sektarische memegroep moeten voegen.

Attached: pvda laborwave.jpg (1920x1080, 458.01K)

het is tijd jongens, aan de bak
we hebben bv's nodig

Ale seg, houden zo zou ik zeggen. Het geheim van politiek is dat het geen bal helpt dat je de juiste subsekte van Marxisme aanhangt, als je niets anders doet dan thuis op je zak zitten. Actrief zijn > gelijk hebben.

Attached: leftcom confronts climate change.jpg (798x612, 58.2K)

gedaan

Attached: ob9mq38voqxy.jpg (2448x3264, 412.57K)

exact, plus het feit dat actief engagement ook helpt om minder sektarisch te zijn. Voordat ik actief was dacht ik o.i.v. leftypol-memes dat de PVDA waarschijnlijk geen "echte" marxisten meer waren omdat ze nooit de socialistische staten verdedigen en geen hamer en sikkel op hun vlag hebben. In feite is dat compleet een tactische zet en is hun onderliggende retoriek en gedachtegoed nog altijd zo marxistisch als maar kan
Is nooit te laat onanist.

pvda-be of pvda nl?

wat denk je zelf maat

Wel nu breekt mijn klomp. Ik kon de black wolf episode van vorige week vinden op een obscure piraatsite voor patreon pornografie. Schijtwereld.

Ik denk er sterk over na. Maar eerlijk, wanneer ik 's avonds thuiskom na 't werk om acht uur zoals vandaag heb ik echt geen goesting om me nog te gaan engageren. Maar als iedereen zo denkt is een partij van de arbeid natuurlijk onmogelijk - doet me waarlijk denken.

Weet iemand of hetzelfde te zeggen valt over de SP in Nederland?

Attached: merely pretending.png (439x373, 237.63K)

Ik ben economisch links maar ik vind buitenlanders eng en ik geloof niet in de multiculturele samenleving, wat nu?

steun anti-immigratie neoliberalen die de autochtone arbeidersklasse net zo hard verkrachten want dat is de trein waar alle "ik wil wel links zijn maar…" figuren op zitten
geniet van je kapitalisme

Moslims willen mij stenigen.

Massaimmigratie terwijl er meer en meer banen verdwijnen door automatisering vind ik gewoon een slecht idee, waar moeten die mensen dan werken? We kunnen beter investeren in arme gebieden zodat daar werk is.

Solidariteit is prima maar ik wil niet in totale armoe leven alleen omdat dat "eerlijk" is.

Ik ben best bereid wat in te leveren, maar ik wil niet verhongeren.

Ja gast dat is een beetje laat he. Er valt veel te zeggen tegen de mannier waarop massamigratie nu plaatsvindt, maar er woont hier ondertussen al een halve eeuw een omvangrijke moslimminderheid. Die vogel is gevlogen.

Maar bon ik heb gehoord dat sp.a rood iets in dien trand wil lanceren. Waarschijnlijk net zo dood geboren als de vorige poging, maar kom.

Belgische, duh

Van wat ik ervan weet zijn die geen marxisten meer, eerder linkse socdems. Wss alsnog een van de beste opties in nederland rekening houdend met de grootte van de partijen. We gaan de SP alleszins ook uitnodigen op ons klimaatkamp voor Europese communistische jongerenbewegingen in december exclusieve info, denk niet dat er al dingen over dat kamp online te vinden zijn

Onironisch: ga om met meer buitenlanders (bv via een partij) en besef dat de Zig Forums meemees over het algemeen echt niet stroken met de realiteit. Ongetwijfeld zijn er genoeg buitenlanders waarmee ik het niet kan vinden maar ik vraag me af of het er meer zijn dan belgen/nederlanders waarvoor datzelfde geldt.

Wat bedoel je?

Ik probeer optimistisch te blijven.

Attached: shrug yui.jpg (810x780, 74.34K)

Enkele artikels in DeMorgen, staan achter een paywal maar precies hier op een blog gepost:
avelinks.tumblr.com/post/179305355755/de-herstart-van-spa-rood-dit-is-geen-aanval-op

Het gaat om een splinterfactie van de sp.a die indertijd, ik weet al niet meer wanneer, de beweging naar links wilden duwen. Nu zijn ze blijkbaar bezig met een project dat neerkomt op meer van hetzelfde + ietsje scherper mbt islam en migranten. Maar ik denk niet dat er veel van gaat komen, sp.a is stervende.

why don't you guys just learn proper german? even bavarians learned it by now

Oh kijk, een verdwaalde burger

Attached: 0abcfd02232b53fa7df25f6b419a36591cbddb351d7579b946351854db59eff2.jpg (763x809, 169.6K)

neen dank u
p niet pf, lang leve de zeven provincien.

Zo te horen verdien je het ook, dus tja.


Alsof het probleem veroorzaakt door automatisering significant erger wordt met massa-immigratie.

Overdrijf niet zo.

bots

Attached: asscher.jpg (520x662, 48.65K)

Ik heb het kutste ooit gezien: /r/poldersocialisme